Hur fungerar det?

Hur skickar jag mina mynt och sedlar till er?
Fyll i kontaktformuläret (finns längst ner på sidan). OBS! Som kund måste du vara identifierbar. Namn- och adressuppgifter måste stämma överens med folkbokföringsuppgifterna.
Skicka sedan dina sedlar och mynt till:
Anderssons M & S AB
Box 1031
22104 Lund

Försändelserna skickas till min postbox hos Företagsposten i Lund och postsorteringen sker där. Det viktigaste i adresseringen är boxnumret och postnumret.
Glöm ej att skiva avsändare!

Då vi har fått din försändelse, går vi igenom dina mynt och sedlar. Sedan betalar vi ut till ditt bankkonto. Vi ersätter dig för dina portokostnader- FRI FRAKT!
Med portokostnader menar vi de reella kostnaderna för frimärken, för förfrankerade vadderade kuvert från Postnord, eller kostnaderna för paketfrakt. Vi ersätter inte för kostnaderna för tejp, kuvert, bensin till brevlådan, eller dyl. Vi ersätter inte heller kostnaden för oskäliga portokostnader, exempelvis om en kund skickar in 20 brev á 100 gram, istället för ett brev på två kilo, eller liknande.

Vilka mynt och sedlar köper ni?
Vi har information om detta på vår hemsida. Följ länken.

Vad händer om jag skickar med mynt och sedlar som ni inte köper?
Då erbjuder vi att returnera dem till er. Den enda kostnad vi tar för detta är den fraktkostnad som uppkommer.

Hur får jag betalt?
Till ditt bankkonto eller via Swish. Vi föredrar bankkontobetalningar, men du som kund får givetvis välja vad som passar dig bäst.
Du kan informera oss om ditt bankkontonummer via vårt formulär, alternativt lägga i en lapp i din försändelse med dina bankkontouppgifter. Vi lägger in betalningen så fort vi gått igenom din försändelse.

Hur skickar jag på bästa sätt?
Sedlar går alldeles utmärkt att skicka i ett vanligt kuvert. Detsamma gäller små mängder mynt om de är välpackade. För större mängder mynt, rekommenderar vi att ni använder Postnords blå vadderade påsar, eller paketfrakt.
För paketfrakt rekommenderas Postnords Kartong XL (OBS! Ej Blå Kartong S, som är till för brevförsändelser upp till 2 kg!).
De flesta försändelser kommer fram oskadda. I de fall vi får in trasiga kuvert, beror det i regel på att större mängder mynt har skickats löst i vanliga kuvert.

Från utlandet?
Vi tar gärna emot försändelser från utlandet. Vi har exempelvis många kunder i Finland.

För- och efternamn.
Du kan även skicka med bankkontonumret med din försändelse, alternativt mejla det till: info@myntsedel.se.
Vet du ej portot- ange 0, så ersätter vi dig enligt din frankering.
I dessa virustider önskar du kanske få ett adresserat och frankerat kuvert hem i brevlådan som du kan posta till oss? Välj ovan vad du behöver. Det går också utmärkt att skicka i ett eget kuvert och få kostnaderna ersatta i efterhand. OBS! För outnyttjat beställt kuvert, fakturar vi kostnaden för försändelsen+ 29 kr.
Övrig info, ex. vad du skickar till oss.